Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ο πιο όμορφος καμβάς είναι η φαντασία

  Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

«Φτιάχνουμε ένα παραμύθι με… μαγικά φίλτρα;»
Εργαστήρι μυθοπλασίας! για ενήλικες και παιδιά 6-12 ετών

Το Μουσείο Συναισθημάτων έχει δημιουργήσει το  διαδραστικό έκθεμα: «Ο κόσμος των παραμυθιών» με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά  και στις οικογένειες να δημιουργήσουν το δικό τους παραμύθι, εκεί όπου ότι θελήσουν μπορεί να συμβεί! Μέσα από τους ήρωες, τους τόπους, τους φίλους, τους εχθρούς και το τέλος που θα επιλέξουν μπορούν να επεξεργαστούν σημαντικά θέματα της καθημερινής τους ζωής

  Εργαστήρι Μαιρηβή

Εργαστήρι κατασκευής κούκλας από τη Μαιρηβή

Τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο εργαστήρι κατασκευής κούκλας με όχημα την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και έμπνευση τον συναρπαστικό κόσμο του παραμυθιού και της εκπαιδευτικής – ψυχαγωγικής τέχνης της εμψύχωσης.

  Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ ΚΑΙ ΟRIGAMI

Πρόκειται για ένα ευρηματικό ταξίδι στο κόσμο της τέχνης του χαρτιού «ORIGAMI» το οποίο χωρίζεται σε δύο εκπαιδευτικά μέρη. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος πραγματοποιείται διαδραστική αφήγηση με παραμύθια με δράκους και χάρτινα πετούμενα που ταξιδεύουν στην θάλασσα, στον ουρανό και ανακαλύπτουν τον πλούτο της καρδιάς και την αξία της αγάπης. Το χάρτινο καράβι θα γίνει καπέλο και το καπέλο θα μας πει την ιστορία του. O πιγκουίνος θα απονείμει δικαιοσύνη; Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά με αφορμή τις ιστορίες θα δημιουργήσουν από χαρτί ήρωες των παραμυθιών με βάση την τέχνη του ORIGAMI.


ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ... ΠΛΑΘΟΝΤΑΣ ΠΗΛΟ...

Πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα πήλινα πλάσματα και αντικείμενα; Πόσα μυστικά κρύβουν ένα τσουκάλι και μια στάμνα; Κανάτες, κανατάκια, κανατούλια στήνουνε χορό μαζί με παραμύθια της προφορικής παράδοσης. Η αφήγηση λαϊκών παραμυθιών στο πρώτο μέρος, θα είναι η αφορμή και η έμπνευση για να πλάσουν τα παιδιά με πηλό στο δεύτερο μέρος, αντικείμενα από τις ιστορίες που θ' ακούσουν.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ