Η ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στους δρόμους της πόλης, ασφαλώς!

  Θέατρο Ελεύθερη Έκφραση

Ο Αττικούλης, η Αχδενπροσεξούλα και ο μαγικός καθρέφτης της Ειρήνης Φ. Κουτσαύτη

Πρόκειται για ένα ευρηματικό διαδραστικό παραμύθι με τη συμμετοχή παιδιών από 3 έως 12 ετών αλλά και γονιών με στόχο την καλλιέργεια της κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά. Τα παιδιά χορεύουν, τραγουδούν, λένε απόψεις, ξεφωνίζουν με τα απρόβλεπτα που τα ίδια δημιουργούν μέσα στην παράσταση με αποτέλεσμα να μυούνται προσεκτικά στα μυστήρια των δρόμων αλλά και να μεταμορφώνονται στην συνείδηση των γονιών τους!
Καλώς ήλθατε στο Ομορφοχώρι! Στο χωριό του ονείρου και του παρελθόντος, που ζει χωμένο μέσα στα χρώματα και τα αρώματα της ευγένειας και της αγάπης. Στην ολοκαίνουρια περιπέτεια των παιδιών, ο Καλλίδρομος χάνει τα λογικά του και χρειάζεται άμεσα τη βοήθειά τους. Θα τον βοηθήσουν; Παιδιά τι λέτε; Θα έρθετε μαζί μας για να βοηθήσουμε τον Καλλίδρομο;

  Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς

«Κυκλοφορώ με Ασφάλεια»
Βιωματικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού

Η διαδραστική προσέγγιση των μικρών μαθητών γίνεται μέσω βιωματικού παιχνιδιού, στοιχείο που αποτελεί καινοτομία στο χώρο της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνεται με έντυπο υλικό για τους γονείς και τους δασκάλους. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από δράση βιωματικής εκπαίδευσης νέων και ενηλίκων με προσομοιωτές ανατροπής, μέθης.

  Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

«Περπατώ-Περπατώ και σπανίως οδηγώ»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού σχολείου και έχει στόχο να εισαγάγει τα παιδιά στα μέσα συγκοινωνίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με φωτογραφίες και παζλ τα παιδιά αναγνωρίζουν μέσα συγκοινωνίας, μαθαίνουν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθενός και συνδέουν τα μέσα συγκοινωνίας με την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου αλλά και με την ποιότητα του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα είναι βιωματικό και παιγνιώδες.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ