Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ό,τι πιο όμορφο στη ζωή!

  Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Ζωγραφίζω την οικογένειά μου γύρω από το τραπέζι

Εικαστικό – βιωματικό εργαστήρι με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στο ζήτημα της οικογένειας και την ενίσχυση των εκφραστικών δυνατοτήτων. Μέσα από τα ζωγραφικά έργα των παιδιών, συλλογή του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, η ομάδα των συμμετεχόντων θα έχει τη δυνατότητα:

  • να εκτιμήσει την σπουδαιότητα των έργων των συνομηλίκων της,
  • να αντιληφθεί την αμεσότητα των μηνυμάτων των έργων,
  • να εντοπίσει τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα,
  • να παρατηρήσει την ποικιλία των υλικών,
  • να αντλήσει ερεθίσματα ώστε κάθε παιδί να δημιουργήσει  το δικό του έργο
  LET’S GO GREEN

Βιωματικό εργαστήριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για παιδιά με θέμα την κομποστοποίηση οργανικών απορριμμάτων

Τί είναι και πώς γίνεται η κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες? Ποιά οργανικά απορρίμματα μπορούν να συμμετέχουν στην κομποστοποίηση και σε τί αναλογίες για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα? Ο «Γεώ» ο γαιοσκώληκας υπεύθυνος κομποστοποίησης, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή: Να εκπαιδεύσει τους μικρούς του φίλους και να τους μάθει πώς μπορούν ανακυκλώνοντας τα οργανικά τους απορρίμματα να φτιάξουν εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα για τα φυτά τους!! Με πολλή μουσική, τραγούδι και θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν και κάνουν και τα ίδια κομποστοποίηση, και βοηθούν το «Γεώ» το γαιοσκώληκα στον αγώνα του για λιγότερα σκουπίδια και καθαρό περιβάλλον!!

  ΓΟΝ.ΙΣ

Οι γονείς μου και εγώ

Παιδική γωνιά με βιβλία και εργαστήριο ζωγραφικής για παιδιά με θέμα Οι γονείς και εγώ.

  Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού

Οι περιπέτειες του ΑΝΑΠΛΑΓΥΑΛΟΥΧΑ

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών δημοτικού σχολείου σχετικά με την ανάγκη και τα οφέλη της ανακύκλωσης. Γίνεται με βιωματικό τρόπο, με διαρκή και παιγνιώδη συμμετοχή των παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν τα σήματα της ανακύκλωσης, τους τρόπους ανακύκλωσης, τα οφέλη για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μετά τις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης, τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους μαριονέτα από ανακυκλώσιμα υλικά, την οποία μπορούν να πάρουν μαζί τους.

  Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
Αναγνωρίζω τις ομοιότητες – αποδέχομαι τις διαφορές
Εργαστήριο ευαισθητοποίησης στην διαφορετικότητα.

Τι είναι τελικά η διαφορετικότητα; Είναι χαρά και ικανότητα, είναι αυτό το σύνολο των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό και μοναδικό στο κοινωνικό σύνολο. Επειδή όμως τα παιδιά δεν ευαισθητοποιούνται απλώς με τα λόγια αλλά με τις πράξεις, παίζουμε για να κατανοήσουμε την έννοια της διαφορετικότητας και κάνουμε ασκήσεις ευαισθητοποίησης, για να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε ισότιμα και να ζούμε καλύτερα, χωρίς στιγματισμό και κοινωνική απομόνωση.
Ώρες προγράμματος: ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ:   14:00 - 14:30    17:30 - 18:00
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟ.ΝΙΣ

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής ευθύνης της 3ης Μικρόπολις και σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΓΟ.ΝΙΣ κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της γειτονιάς της Οικογένειας και συγκεκριμένα:

*Το Σάββατο στις 12:00  θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με τίτλο «Συχνά προβλήματα στα μάτια στην παιδική ηλικία και η εφαρμογή πρόληψης»  από τον κ. Χάρη Μπριλλάκη ειδικό οφθαλμίατρο.

*Το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί  Μυοσκελετικός έλεγχος κάτω άκρων και σκολίωσης για όσους από τους επισκέπτες το επιθυμούν.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ