Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Μια ασπίδα για την υγεία μας

  Μουσείο Πειραμάτων

Παίζουμε με τα μικρόβια;

Εκπαιδευτικά βιωματικά προγράμματα αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής αγωγής για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού

  Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ή Βιολογία σαν Παραμύθι: Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ DNA»

Εργαστήρι επιστημονικής αφήγησης και παιχνιδιού.
Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί αφήγηση της ιστορίας του πώς ξεκίνησε η ζωή μέσα στην αρχέγονη θάλασσα, με το DNA να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα ακολουθήσουμε την πορεία προς τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία της μοριακής βιολογίας. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά με λεκτικά και κινησιολογικά παιχνίδια.
Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε κινησιολογικές ασκήσεις και δημιουργικά παιχνίδια, μέσα από τα οποία θα κατανοήσουν την έννοια της αλληλουχίας των νουκλεοτιδίων του DNA, και το μηχανισμό της αντιγραφής του γενετικού υλικού.

  SCIENCE & ART – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΞ

Επιστημονικές αλληλεπιδράσεις από τον Πειραματίξ

Ο Πειραματιξ και οι συνεργάτες του μεταφέρουν το επιστημονικό τους εργαστήριο κοντά σας και με πολύ κέφι και χαρά είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν τις υπέροχες ανακαλύψεις τους .

 Πειράματα ,παιχνίδια ,φυσική, χημεία , σκετς  και αστεία αναμειγνύονται με έναν όμορφο τρόπο  για να διασκεδάσουμε, να  κεντρίσουμε την επιστημονική μας περιέργεια και να αντιμετωπίσουμε  ευχάριστα τα δύσκολα της επιστήμης .Στην προσπάθεια μας πρωταγωνιστές είναι τα ίδια τα παιδιά.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται  από έμπειρους παιδαγωγούς που είναι  σε θέση να δίνουν σωστές και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα των παιδιών

ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ