Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Όλοι μαζί για τη διάσωση του πλανήτη

  WWF Ελλάς Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση

Είμαστε όλοι ένας κόσμος

Τι κοινό έχει ένα πράσινο φύλλο με τον άνθρωπο; Ένα βακτήριο με έναν ελέφαντα; Ένα κοράλλι με έναν αητό; Κι όλα αυτά πάλι τι σχέση έχουν με τον αέρα, το  νερό, το χώμα που πατάμε; Στο εργαστήριο του WWF θα παίξουμε και θα μάθουμε για την μεγαλύτερη οικογένεια του πλανήτη μας: για όλους εμάς που κατοικούμε το μεγάλο μας σπίτι. Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν. Κι όταν αυτό το ξεχνάμε, ο κόσμος μας κινδυνεύει. Η ζούγκλα, ο βυθός, το μεσογειακό δάσος, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, οι στέπες, οι πολικές περιοχές, η έρημος, όλα είναι «δωμάτια» του σπιτιού μας, μέρη του κόσμου μας.

  Δίκτυο Μεσόγειος S.O.S
Ο κύκλος του Νερού

Το επιδαπέδιο παιχνίδι «Ο Κύκλος του Νερού» αποτελείται από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές εξοικειώνονται με την έννοια του κύκλου του νερού καθώς και την σημασία της προστασίας και εξοικονόμησης του, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσω των αξιών της συνεργασίας και ευγενούς άμιλλας. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών με τον τίτλο «Νερένια Σκυταλοδρομία».

  Mom

ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΗΧΟΪΣΤΟΡΙΑ

Το εκπαιδευτικό-βιωματικό εργαστήρι «Φτιάχνω τη δική μου θαλασσινή ηχοϊστορία αποτελεί ένα πρωτότυπο πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με το θαλάσσιο οικοσύστημα με στόχο την αφύπνιση της αίσθησης της ακοής, της όξυνση της παρατηρητικότητας, την απελευθέρωση της φαντασίας, την ανάπτυξη της συνθετικής και δημιουργικής ικανότητας.

Μάντεψε την Ιστορία – Εργαστήρι δημιουργικής γραφής

Η διάσωση της αγαπημένης φώκιας των παιδιών κρύβεται σε ένα αρχαίο μυστήριο. Τα παιδιά θα κληθούν να αποκρυπτογραφήσουν ένα μυστήριο που κρύβεται σε ένα αρχαίο κεραμικό αγγείο, που βρέθηκε πριν από 2600 χρόνια στην Ιταλία. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι φτιαγμένο από Ίωνες της διασποράς, πρόσφυγες από τη Φώκαια, που εγκαταστάθηκαν στην Ιταλία μετά την πτώση της πόλης τους από τους Πέρσες, το 545 π.Χ. Στόχος του προγράμματος: Η ενθάρρυνση των παιδιών στη συνεργασία, το διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων. Με ειδική καθοδήγηση τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν δημιουργικά το συντακτικό και τη γραμματική για τη σωστή διατύπωση του γραπτού λόγου, μέσα από τη μέθοδο της δημιουργικής γραφής.

  ΓΟΝ.ΙΣ

Μια βόλτα στο δάσος
Βιωματικό παραμύθι από τον ηθοποιοί Αντώνη Ζαχαράτο

Η περιπέτεια στο δάσος με τα ζώα μας δίνει μάθημα ζωής, μας ταξιδεύει στον κόσμο της αυτογνωσίας, μας μαθαίνει τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την αποδοχή του άλλου…

ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ