Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

Μικροί μελισσοκόμοι σε δράση

  APIVITA

Η ζωή της Μέλισσας

Η μέλισσα έχει μια συναρπαστική ιστορία να αφηγηθεί. Το πρόγραμμα «η ζωή της Μέλισσας» αποτελεί ένα πρωτότυπο και συνάμα εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό ταξίδι στον θαυμαστό κόσμο της φύσης, για παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών. Με τη χρήση μιας ειδικής γυάλινης κυψέλης και την καθοδήγηση ειδικών τα παιδιά θα μυηθούν στην συναρπαστική ζωή της κοινωνίας του μελισσιού και τα μυστικά μιας πανάρχαιας τέχνης.

  Μουσείο Πειραμάτων

Τα μυστικά μιας μέλισσας

Πρόκειται για ένα ευρηματικό βιωματικό εργαστήρι με θέμα την εξερεύνηση της μοναδικότητας της κοινωνίας των μελισσών και της συνεισφοράς τους στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο της γωνιά θα λειτουργεί παράλληλα μια μικρή διαδραστική έκθεση με θέμα τη μελισσοκομία η οποία περιλαμβάνει επιλεγμένα αντικείμενα (πχ: κυψέλη) και μηχανήματα σε λειτουργία (πχ: μικροσκόπια), στα οποία θα μπορούν ελεύθερα να περιηγηθούν, να χρησιμοποιήσουν και να φωτογραφηθούν σε αυτά οι επισκέπτες (παιδιά και ενήλικες), υπό την εποπτεία και βοήθεια ενός συντονιστή.

ΓΟΝ.ΙΣ

Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό
Βιωματικό παραμύθι από την Καλλιόπη Παπουτσάκη δρ Ειδικής Αγωγής.


Ζωντανεύοντας το παραμύθι με τη βοήθεια των παιδιών, ζούμε τις περιπέτειες της Μελένιας παρασύροντάς μας σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας, σ’ ένα ταξίδι αγάπης, σ’ ένα ταξίδι ζωής. Τα στοιχεία της Φύσης- ο Ήλιος, το Ποτάμι, το Φεγγάρι- μας ψιθυρίζουν τα μυστικά της ζωής. Ο Αετός, ο Πλάτανος, το Νυχτολούλουδο μας βοηθούν να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και ν’ αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες…

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ